Всеукраїнський день бібліотек відзначають у найщедрішу і найбагатшу пору року – 30 вересня. Свято бібліотекарів є свідченням глибокої поваги народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання важкої праці бібліотекарів та великої ролі, яку вона відіграє у державі.

Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова можуть лише справжні професіонали. І саме такими професіоналами, помічниками та порадниками на шляху до вершин мудрості стали бібліотекарі. Вони допомагають нам у великому книжковому морі знаходити пам’ять про минуле, надію на краще, любов до життя та віру в майбутнє.

Бібліотека нашого університету – це книжковий храм, джерело ідей і скарбниця думок, що відкривають двері в невідоме. Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі є збирачем, хранителем і дослідником творів друку –вічних пам’яток писемності, а її служителі, кваліфіковані співробітники – справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості, вірними зберігачами й популяризаторами духовної спадщини поколінь. Добре й щедре серце, а ще уміння, бажання, винахідливість потрібно мати бібліотечним працівникам, адже так важливо – підібрати ключик до кожного серця, зробити так, щоб кожне відвідування в бібліотеку стало мандрівкою в казку, в далекі, таємничі світи. Саме такі люди працюють і творять в нашій альма-матер.

Ректорат, профспілковий комітет та вся численна університетська родина сковородинівців вітає працівників книгозбірні університету з їх професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек! Бажаємо Вам отримувати насолоду від професії, обраної серцем, від усвідомлення користі, яку Ви приносите людям, від причетності до великої культурологічної справи, яку Ви активно провадите. Зичимо усім працівникам та читачам бібліотеки міцного здоров’я, натхнення, невичерпної енергії, віри у світле майбутнє і наснаги для його творення!